Bästa bybor och övriga – Ett träbåtsbygge?

Bosund båt-, fiske- och jaktmuseum r.f. har tillsammans med KulturÖsterbotten ansökt om pengar för ett träbåtsbygge!

Strax före jul kom beskedet att 10 000 euro har blivit beviljat från Museiverket och pengar har också ansökts från annat håll där vi ännu väntar på besked.

Som alla vet har Bosund by präglats av en stark båtbyggnadskultur. Vi har dock konstaterat att hantverket med att bygga klinkbåtar i trä, håller på att dö ut i vår by. Efter några år kanske det inte finns någon träbåtsbyggare kvar?

Med detta som bakgrund har föreningen sökt pengar till ett träbåtsprojekt. Tanken är också att projektet skulle dokumenteras. Förslagsvis skulle vi bygga en traditionell skötbåt!

En hel del pengar finns och nu är det bara intresset som saknas. Att bygga en träbåt är krävande på många sätt och tidsdrygt, men givetvis lärorikt och givande på samma gång.

Med detta inlägg vill vi nu fråga bybor och övriga om det finns intresse att vara med att förverkliga detta. Det finns redan en handfull intresserade och det behövs några till. Tanken är att projektet skulle börja till hösten och pågå under 2021.

För att ännu förtydliga: det finns inget beslut ännu utan vi undersöker hur stort intresset är för ett sådant projekt!!!

Projektet är en unik möjlighet som möjligtvis inte går att förverkliga om några år.

Tryck på länken nedan för att svara på frågorna!

Styrelsen

https://forms.gle/UrmmYGhr3rJcuJ1UA

Foto: från Bosund kyrkbåtsbygge 1986-1987

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: