Corona-tips! Besök det virtuella skärgårdsmuseet SKÄREN

Tryck på länken för att komma till sidan: https://skarenmuseum.fi/

Välkommen hem till familjen Sjöberg, en familj som bor i skärgården i Österbotten år 1908! Familjen Sjöberg består av pappa Johan, mamma Maria, barnen Jakob och Linnea samt farfar Anders. Följ med på en resa in i deras vardag och lär dig mer om hur livet såg ut i den österbottniska skärgården för över 100 år sedan!

Museet består av fem teman som berättar om olika aspekter av livet i skärgården. Du kan följa den guidade rundturen genom hela museet eller välja de teman som intresserar dig mest. I varje tema finns också arkivmaterial (fotografier, filmer, berättelser från förr) om du vill ha mer information. Välkommen till Skären!

Båtbyggaren i sin båtverkstad

TIPS! Båtverkstaden är filmad från Bosund båt-, fiske- och jaktmuseum. Ta gärna en titt! Och kanske du hittar föremål från museet i de andra miljöerna?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )